nl

Een persoonlijke aanpak van de patiënt en zijn baasje vinden wij erg belangrijk. We streven naar de beste behandeling voor ieder dier, rekening houdend met uw wensen. We zullen steeds de gezondheidstoestand van uw dier, de mogelijke verdere onderzoeken, de gepaste behandeling en de daar bijhorende kosten met u bespreken. Zo komen we samen tot de beste oplossing voor uw huisdier.

Ons team

assistenten Balie
Onze assistentes zijn meestal de eerste personen die jullie aan de balie of aan de telefoon te zien/te horen krijgen. Daarnaast draaien zij ook volop mee in de hospitalisatie en kunnen we rekenen op hun hulp bij operaties, bloednamen, echografieën, radiografieën enz.

Arlette: Zij heeft zich door de jaren heen verdiept in de voeding en zal jullie met raad en daad bijstaan bij alle voedingsvragen.

Alexandra: Haar grote passie ligt bij het hondengedrag, meer bepaald bij de puppyconsulten. Vol enthousiasme zal zij jullie begeleiden bij de eerste levensfase van jullie pup.

Ellen: Bij haar kunnen jullie terecht met al jullie kattenvragen: een kitten in huis, juiste introductie, onzindelijkheid, agressie,... . In 2017 heeft zij na een intensieve cursus haar diploma van Felinova Cat Coach behaald.

Isabelle: Ook zij heeft haar roeping, net zoals Arlette, gevonden in de voeding en zal jullie hier dus ook met alle liefde in bijstaan.

Laura: Haar passie ligt bij de vachtverzorging van de dieren.

Dierenarts Brecht Debaes Dierenarts Brecht Debaes
Ik studeerde af als dierenarts gezelschapsdieren in 2005. Na een jaar vol boeiende vervangingen ging ik aan de slag in dierenkliniek VvD. Het werken in teamverband en het contact met de dieren en hun baasjes bleek echt mijn ding. Door de jaren heen ben ik me meer gaan toeleggen op ophtalmologie en chirurgie. Ik volgde de oftalmologie-opleiding aan de esavs (Europese school) en ook voor chirurgie school ik me regelmatig bij. In Vvd sta ik in voor de gewone consultaties, de oogproblemen en voor een groot deel van de chirurgische ingrepen.

In mijn vrije tijd geniet ik van lange ritten met mijn motor. Ik heb twee honden (Blue, een australian shepherd en Nox, een kruising deense dog/labrador) waar we graag de natuur mee intrekken.

Dierenarts Caroline De SmitDierenarts Caroline De Smit
Ik ben Caroline en sinds maart 2016 ben ik lid van het VvD-team. De periode daarvoor heb ik 1.5 jaar bij een praktijk in Zwijndrecht gewerkt.

Thuis lopen er 3 katjes rond: Bibi, Lafitte en Puma, alledrie geadopteerd uit een asiel. En dan hebben we nog onze Simba, een gansje van 21 jaar! Misschien komt er binnenkort een hondje bij (tenminste als de verbouwingen en omheining thuis af geraken).

Groetjes en tot binnenkort in onze dierenkliniek!

Dierenarts Lissa LambrechtDierenarts Lissa Lambrecht
Ik studeerde af in 2003 met grote onderscheiding en stapte onmiddellijk in de praktijk. Ik vond alles even boeiend en deed veel ervaring op in tal van praktijken en klinieken.

Nadat ik van alles geproefd had, vond ik mijn grote passie in dermatologie. Ik studeerde bij (esavs, 3-jarige opleiding in Wenen), volgde tal van Europese en binnenlandse congressen en ben actief lid van de werkgroep dermatologie.
Nu behandel ik alle huidpatiëntjes met even veel inzet. Allergische dieren vormen ongetwijfeld de hoofdmoot van mijn patiënten; het is vaak een uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem en een goede, individueel aangepaste oplossing voor elk dier. Maar het is net die samenwerking met eigenaar en dier die het zo leuk maakt om uiteindelijk een gelukkige klant en een kwispelende, jeukvrije hond (kat,?) de consultatieruimte te zien buitenlopen.
Sinds enige tijd ben ik me ook gaan verdiepen in het titeren van honden (afweerstoffen meten om gerichter te kunnen vaccineren) omdat ik merk dat vooral allergische patiëntjes gebaat zijn bij minder vaccineren.
In mijn vrije tijd maak ik lange wandelingen met mijn honden, Blue en Nox. En trainen we af en toe wat gehoorzaamheid.

Dierenarts Yasmine Van AkeleyenDierenarts Yasmine Van Akeleyen
In 2014 studeerde ik als dierenarts af aan de Universiteit van Gent. Met een zeer brede interesse in verschillende diersoorten startte ik mijn carrière in een eerstelijnspraktijk in het verre Limburg. Daar behandelde ik met even grote liefde zowel paarden als kleine huisdieren. Ondanks ik veel bijleerde groeide echter snel de honger naar nog meer doorgedreven diergeneeskunde. Zo kwam ik in juni 2016 met heel veel inthousiasme in dierenkliniek VVD terecht. Het evenwicht tussen een fijne omgang met mensen, de behandeling van hun huisdieren en het werken in een gemotiveerd teamverband spreken mij enorm aan en maken van deze kliniek een voldoeninggevende werkplek.

Mijn interesses binnen de diergeneeskunde zijn heel breed en ik hou van gevarieerd werk. Echter mijn bijzondere interesse gaat uit naar echografie. Hiervoor volg ik bijscholingen om met de nodige professionaliteit een dier van binnenuit te kunnen bekijken.

In mijn vrije tijd staan dieren opnieuw op de eerste plaats. Voor mij bestaat er geen beter verzet dan te paard het bos in te trekken met mijn lieve hond Pie aan onze zijde.

Dierenarts Roy van DoornDierenarts Roy van Doorn
In juni 1987 kwam er een kinderdroom uit namelijk dierenarts worden. Na mijn studies in Gent heb ik dan ook samen met Dr. Vleeschouwers een praktijk in Berchem overgenomen. Deze praktijk werd al zeer snel uitgebouwd tot een dierenkliniek zodat de verzorging van de huisdieren nog meer centraal kwam te staan en beter werd.
Verder ben ik gespecialiseerd in anesthesie en acupunctuur en volg dan ook zoveel mogelijk bijscholing hierover. Ook blijk ik mij goed te kunnen vinden in het organiseren en verbeteren van onze kliniek Dit resulteerde op 4 oktober 2008 in een verhuis naar de Grotesteenweg in Berchem. Beter, mooier, groter, handiger noem maar op?Privé ben ik dol op onze hond, katten, duiven, kippen, schildpadden, cavia's, vissen. Reizen doe ik graag maar toch echt weer naar de natuur,dieren en de zon. (hoe zou dat nu kunnen) De weinig overgebleven tijd gebruik ik graag in gezinsverband en dan gaan we vaak samen duiken.Zo, nu weet u toch wat meer van de persoon achter de dokter. Die met véél plezier en enthousiasme uw huisdier verzorgt.

Dierenarts Katrien VerhoevenDierenarts Katrien Verhoeven
In 2006 studeerde ik af als dierenarts in Gent. Na mijn studie startte ik mijn carrière als veearts in de Antwerpse Kempen, in Dierenkliniek De Brem. Vervolgens belandde ik in Dierenartsenpraktijk Boskema in Moorsel, waar ik ruim ervaring opdeed in de diergeneeskunde van de kleine huisdieren. Na vier jaar werkzaam te zijn in Oost-Vlaanderen, lonkte het weer te werken in mijn thuisbasis en belandde ik uiteindelijk in 2012 in Antwerpen bij Dierenkliniek VvD, waar ik in 2014 mede eigenaar werd.

In Dierenkliniek VvD oefen ik de algemene diergeneeskunde uit, maar leg mij in het bijzonder toe op de inwendige geneeskunde.

Dierenarts Kiki VleeschouwersDierenarts Kiki Vleeschouwers
Al sinds 1987 ben ik actief als dierenarts voor gezelschapsdieren, en nog steeds met hetzelfde enthousiasme (neen, eigenlijk met nog veel meer ! ) als tijdens mijn beginjaren.

In Dierenkliniek VvD hou ik mij zowel met eerstelijns- als met tweedelijnsdiergeneeskunde bezig, omdat zowel de doorgedreven diergeneeskundige kennis mij enorm boeit en prikkelt, als de fijne sociale contacten met de eigenaars. Mede dankzij het feit dat ik me door de jaren heen heb kunnen omringen met een aangename ploeg medewerkers, heb ik tijd kunnen creëren om mij verder te bekwamen via doorgedreven cursussen in mijn favoriete diergeneeskundige disciplines, nl de cardiologie en de acupunctuur.

Huisdiereigenaars correct informeren vind ik ook bijzonder belangrijk. Door de jaren heen heb ik dan ook geregeld teksten geschreven voor de bladen Elga, Libelle, Flair, Woef en de Gazet van Antwerpen. Tevens heb ik m'n medewerking verleend aan programma's op Radio 1 & 2 en aan het televisieprogramma ,Dierenkliniek. Zo heb ik ook een aantal jaren EHBO-cursussen voor huisdiereigenaars georganiseerd. En voor de katteneigenaars heb ik een boek geschreven "Dr.Vleeschouwers' Kattenboek", uitgegeven bij Lannoo.

En in mijn schaarse vrije tijd ? Wel, dan geniet ik van mijn eigen huisdieren: een zalige kater, Heathcliff, en 2 landschildpadden, een oudje van 80+, Poco genaamd, en een jonkie van 18 jaar, Merhaba. En bovenal: 3 schitterende zonen verschaffen mij heel veel levensvreugde ! Die 3 zonen presteren het om mijn leven vol beesten en beestjes te stoppen en zelf een weesolifantje in Kenia en een jachtluipaard in Namibië te adopteren en te sponsoren. En als ik echt even m'n huis vol leven wil ontvluchten, kan ik heerlijk ontspannen in m'n hobby's, nl diepzeeduiken en yoga.
En zo weet u iets meer van die dierenarts die heel graag u en uw huisdier begeleidt.

Kiki Vleeschouwers

Ann Waets