nl

Wij zijn een gemengde dierenartsenpraktijk voor kleine tot en met grote huisdieren: eerstelijnswerk van kip tot koe!! De praktijk beschikt over apparatuur voor bloedanalyses, gasanesthesie en hospitalisatie.

Uw dierenarts

Dierenarts Vanessa MeganckDierenarts Vanessa Meganck
Dag beestjes en baasjes! Welkom op deze website!
Mijn naam is Vanessa en in januari 2015 richtte ik deze eerstelijnspraktijk op te Smeerebbe-Vloerzegem. Hiervoor was ik werkzaam op de Facultaire Dierenkliniek te Merelbeke (dienst verloskunde) waar ik ook zes jaar doctoreerde op het onderwerp biest en diarree bij kalfjes.

Je kan bij ons terecht voor zowel grote als kleine huisdieren. Op deze praktijk mag elke beestje en baasje een warme en persoonlijke aanpak verwachten. Om stress in de wachtzaal te vermijden, werken we enkel op afspraak. Een huisbezoek is ook altijd mogelijk voor dieren die moeilijk vervoerd kunnen worden. Uiteraard kunnen bepaalde ingrepen of onderzoeken enkel op de praktijk gebeuren. De praktijk is uitgerust met gasanesthesie, hospitalisatie en apparatuur voor onmiddellijke bloedonderzoeken. Voor verdere onderzoeken zoals echografie of radiografie verwijzen wij door naar collega's met een gedegen kennis van deze specifiekere onderzoeken.

De passie voor dieren was er al van kleinsaf. Ook nu horen Mieke (Holstein Friesian koe), Boris (Texel schaap), Kirsten, Bieke, Marieke en Delphine (Cochin Krieltjtes), Bruce (Berner Sennen) en Gin en Tonic (de huispoezen) tot ons gezinnetje! Ons prachtig Belgisch Trekpaard Orco heeft een ereplaatsje in ons hart. Sara, de assistente, en Miguel, mijn man, staan ook regelmatig klaar om te helpen bij de verzorging van jullie lievelingen. De telefoon wordt normaal altijd beantwoord door één van ons drieën.

Indien we door dringende interventies toch even de telefoon op voicemail moeten laten komen, spreek een berichtje in en jullie worden zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Misschien tot straks!