nl

In onze groepspraktijk kan U terecht met uw gezelschapsdier ( dwz. hond en kat maar ook konijn, knaagdier, vogel, ...).
Wij zijn een team van 6 dierenartsen die allen eerstelijnsdiergeneeskunde uitoefenen waaronder vaccinaties, algemeen onderzoek, routineoperaties zoals sterilisaties en castraties etc.
Naast de eerstelijnsdiergeneeskunde verdiept elke dierenarts zich in zijn of haar specifieke interessegebied (bv. orthopedie, ophthalmologie, cardiologie, dermatologie, ...)

Ons team

Dierenarts Philippe Van VoorenDierenarts Philippe Van Vooren
Geboren in Gent op 9 juni 1965.
Hij behaalde het diploma van Dokter in de diergeneeskunde in 1989 met onderscheiding.
Gedurende 8 jaar heeft Philippe in verschillende praktijken gewerkt in Engeland waar hij zich eerst meer toegelegd heeft op hoevedieren daarna voornamelijk gezelschapsdieren. Tijdens zijn legerdienst (1990-1991) was hij verantwoordelijk voor de medische verzorging van de waakhonden en de controle van de voedseldepots.
Sinds 1997, bij de opstarting van de praktijk, ligt zijn interesse vooral bij orthopedische chirurgie bij gezelschapsdieren. Hiervoor volgt hij verschillende cursussen in binnen en buitenland.
Hij is getrouwd met Cecile Prové, woont in Appelterre en heeft drie kinderen. Hij heeft een Border Terriër genaamd Plum en 2 katten thuis.

Dierenarts Kurt LabyteDierenarts Kurt Labyte
Geboren in Gent op 23 september 1976.
Hij behaalde zijn diploma in de diergeneeskunde met grote onderscheiding aan de universiteit van Gent in 2000. Gedurende 5 jaar heeft hij gewerkt in een groepspraktijk die uitsluitend kleine huisdieren doet. Sinds januari 2005 versterkte hij het team van dierenartsen in de praktijk De Molenhoek. Kurt heeft een speciale interesse in oogheelkunde, echografie en oncologie.
Hij woont in Gent met zijn hond Jakke.

Dierenarts Cecile ProvéDierenarts Cecile Prové
Geboren in Antwerpen op 2 oktober 1964.
Zij behaalde het diploma van Dokter in de diergeneeskunde in 1989.
Gedurende 8 jaar was zij werkzaam in verschillende praktijken in Engeland, waar ze zich voornamelijk met gezelschapsdieren bezig hield. Haar specifieke interesse is weke delen chirurgie, hart- en longziekten. Zij houdt zich op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door bijscholingen in binnen- en buitenland. Zij is getrouwd met Philippe Van Vooren, woont in Appelterre en heeft naast drie kinderen ook een Border Terrier genaamd Plum, 2 poezen en 2 kippen.

Dierenarts Annelies Van LaerhovenDierenarts Annelies Van Laerhoven
Geboren te Brussel op 10 november 1976.
In 1998 studeerde zij af als Regentes Wiskunde aan de Katholieke Hogeschool Brussel en in 2004 behaalde zij haar diploma in de diergeneeskunde met onderscheiding aan de universiteit van Gent. Sinds juni 2006 vervoegde zij het team. Annelies heeft een speciale interesse voor dermatologie, inwendige ziekten en echografie.
Annelies woont in Tollembeek. Zij heeft een hond en 2 katten.

Dierenarts Barbara LecluyzeDierenarts Barbara Lecluyze
Geboren in Menen op 09-01-1980

Haalde het diploma diergeneeskunde optie kleine huisdieren in 2008.
Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in verschillende dierenartsenpraktijken, heeft ze de praktijk vervoegd in maart 2011.
Zij heeft interesses in de neurologie, endocrinologie en interne geneeskunde.
Zij woont samen in Sint-Lievens-Houtem met haar man, 2 zoontjes en dochtertje. Daarnaast heeft zij 5 poezen, 4 kippen en een eendje.

Dierenarts Bart Van SchandevylDierenarts Bart Van Schandevyl
Geboren in Aalst op 24 juli 1986.

Hij behaalde het diploma van master in de diergeneeskunde in 2010 aan de universiteit van Gent.

Bart deed in het verleden vervangingen van dierenartsen die op verlof gingen in Vlaanderen, maar ook een tijdje in Nederland. Sinds oktober 2012 versterkt hij het team van dierenartsen bij ons in de praktijk.

Hij heeft een bijzondere interesse in vissen, reptielen en amfibieën. Hij woont momenteel in Liedekerke en heeft thuis 1 hond. Daarnaast is hij tevens gepassioneerd door zijn rifaquarium.