nl

Dierenartsenpraktijk De Lijsterbes is een praktijk voor gezelschapsdieren.
Deze werd in 2008 opgericht door dierenarts Liesbeth Vanholen en daarna uitgebreid met dierenartsassistenten Mieke Hindrikx en Jeroen Baeten en dierenartsen Elly De Schryver en Leen Van Schoubroeck. Raf Vandevelde neemt de administratie en logistiek voor zijn rekening.

Als enthousiast team vinden we het belangrijk om kwalitatieve diergeneeskunde met optimale en persoonlijke zorg aan te bieden helemaal op maat van uw huisdier.

Ons team

Dierenarts Liesbeth  VanholenDierenarts Liesbeth Vanholen
Als kleuter wist Liesbeth reeds dat ze dierenarts wou worden. In 2003 studeerde ze dan ook met onderscheiding af aan de faculteit diergeneeskunde te Gent, optie kleine huisdieren. In 2008 startte ze, na enkele jaren ervaring in andere praktijken, met veel passie en goesting haar eigen gezelschapsdierenartsenpraktijk te Neeroeteren. Liesbeth heeft een bijzondere interesse in dermatologie en inwendige ziekten. Ze besteedt extra veel aandacht aan het welbevinden van haar patiënten en volgde ook het Cat Handling Program (Virtuoso). Binnen de praktijk fungeert ze dan ook als Cat Advocate.
Om een optimale dienstverlening te kunnen garanderen woont ze naast de praktijk met haar echtgenoot Raf en hun 3 kinderen Sieben, Reile en Nina. Ze komen af en toe wel eens goeiedag zeggen.
Ook in huis wordt ze graag omringd door hun viervoeters: toller Nora en katjes Wannes en Happy.

Dierenarts Elly De SchryverDierenarts Elly De Schryver
Elly is vanaf september '18 deeltijds bij ons team gekomen.
Sinds het nieuwe praktijkgebouw klaar is en steeds meer dieren de weg naar De Lijsterbes vinden voor verzorging, is een extra dierenarts noodzakelijk om de permanentie te kunnen blijven waarborgen.
Elly komt uit de kempen en vertrok na haar afstuderen naar Engeland om daar in een drukke kleine huisdierenpraktijk ervaring op te doen. Na terugkomst in België werkte zij in verschillende andere praktijken en werd ze leidinggevende van Velab, een diergeneeskundig laboratorium te Hasselt, waar zij telefonisch advies geeft aan dierenartsen over moeilijke praktijkgevallen. Haar specifieke interesse is dan ook interne diergeneeskunde, microscopie en bloedresultaten.
Via het labo heeft ze Liesbeth 15 jaar geleden leren kennen en ze hebben samen steeds goed kunnen overleggen. In de praktijk wordt alles onderling besproken en aangevuld in het dossier van uw geliefde huisdier.
Elly leidt ook een druk gezin met 4 opgroeiende dochters. Samen met hun hondje en 2 katten maken ze er thuis een hele bonte boel van.
In haar vrije tijd gaat Elly graag fietsen, zwemmen en wandelen. Neeroeteren was 15 jaar lang haar favoriete vakantiebestemming en dat heeft haar nu naar hier teruggebracht.

Dierenarts Leen Van SchoubroeckDierenarts Leen Van Schoubroeck
Toen Leen in Gent afstudeerde, trok ze met enkele jaargenoten naar Engeland. De razend drukke Engelse dierenartsenpraktijken zagen hun Belgische collega 's wat graag komen. Veel werk en ervaring waren verzekerd! Terug in België werkte Leen in een landelijke groepspraktijk in de Kempen. In deze periode leerde ze bakker Harry kennen en kreeg twee dochters, Aline en Marthe. Een tijd werkte Leen voor het Verbond voor veeziektebestrijding Limburg en Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Met haar team rolde ze ziektebestrijdingsprogramma's uit in Vlaanderen en zorgde voor de nodige ondersteuning van bedrijfsdierenartsen en veehouders.
De lokroep van het echte praktijkwerk bleef haar parten spelen en twee jaar geleden keerde ze met veel goesting helemaal terug naar haar oorspronkelijke passie: de gezelschapsdierenpraktijk.
In haar vrije tijd is Leen graag bezig met het verzorgen en trainen van haar twee voltigepaarden. Of gewoon lekker lang tafelen met familie en vrienden of knus in de zetel met een goed boek en een wijntje ...

Mevr. Mieke HindrikxMevr. Mieke Hindrikx
Als kind had Mieke al een passie voor dieren. Het was dan ook geen verrassing dat ze koos voor de opleiding dierenartsassistente. In 2010 studeerde ze af aan de Hogeschool in Geel en deed ze ervaring op in een dierenartsenpraktijk in Kaulille. In 2013 vervoegde ze uiteindelijk onze praktijk. Haar interesses liggen voornamelijk bij honden, radiologie en fokbegeleiding. In haar vrije tijd is Mieke voornamelijk bezig met haar eigen honden: Weimaraner Bono en de 2 Dalmaten Nena en Ellie.

Dhr. Jeroen BaetenDhr. Jeroen Baeten
Als kind wou Jeroen al graag later met dieren werken, daarom ging hij al vanaf zijn 15de speciaal naar de landbouwschool in Geel om Dierenzorg te kunnen studeren.
Het was dan ook niet meer dan normaal dat hij verder studeerde aan Thomas More in Geel als dierenartsassistent, om daar in 2016 zijn diploma te behalen. Sinds mei 2018 werkt hij als assistent bij ons in de praktijk.

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met volleyballen, lezen en ravotten met zijn 2 hond"jes", de bullmastiff Luna en de Sint Bernard Whisky.