nl

Van harte welkom bij AnimaLier!

Sinds 1983 kan u terecht bij dierenarts Van Ouytsel in Lier (Berlaarsesteenweg 46) en in 2008 hebben wij een tweede praktijk geopend in Koningshooikt (Liersebaan 149).

In de praktijk in Lier kan u steeds terecht na afspraak, in Koningshooikt kan u kiezen voor een afspraak of kan u langskomen tijdens de vrije raadpleging.
Radiografieën, echografieën, alsook de meeste operaties gebeuren in Koningshooikt.

Hier kan u terecht voor het maken van een online afspraak. Voor operaties, beeldvorming en huisbezoeken dient u telefonisch contact op te nemen met de praktijk op 03/480.63.18
Zijn er geen afspraken meer online beschikbaar of wenst u een ander tijdstip? Telefonisch kunnen we u vaak toch nog inplannen. Bel 03/480.63.18

Ons team

Dierenarts Anouk Van Ham
Als dochter van twee dierenartsen ben ik opgegroeid tussen de dieren. Reeds toen ik vijf jaar was zei ik al dat ik later ook dierenarts zou worden. In 2008 studeerde ik dan ook af als dierenarts met grote onderscheiding. Ik behaalde toen een prijs voor beste student van de kleine huisdieren en ook een prijs voor de beste scriptie kleine huisdieren (Megaesophagus bij de hond).
Naast de eerstelijns diergeneeskunde leg ik mij vooral toe op cardiologie en echografie.
Aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) volgde ik 3 opleidingen over cardiologie, ook zo bij Improve International en ik ben ook lid van de werkgroep cardiologie. Omdat het aangenamer is voor de patiëntjes om recht te staan tijdens een hartecho heb ik hiervoor bij Neoanimalia bijkomende franstalige cursussen gevolgd (echocardiographie, cardiologie feline, echocardiographie elite).

In mei 2018 behaalde ik na hard studeren een General Practitioner Certificate in Small Animal Cardiology bij ESVPS. Regelmatig onderzoek ik ook hartpatiënten doorverwezen door collega dierenartsen of ga ik op verplaatsing om hartonderzoeken uit te voeren in andere dierenklinieken.
Verder volgde ik ook reeds meerdere intensieve opleidingen in België en Frankrijk over konijntjes.
Wij hebben drie kindjes, een kat, een ruwharige dwergteckel, een Mechelse herder, een paard, een ezel en een pony.

Dr. Nicole Van Ouytsel
In 83 ben ik afgestudeerd, volledig klaar om aan mijn gedroomde job te beginnen. Het werden lange dagen maar ook zeer leerrijk en uitdagend. Veel bijscholingen later besef ik dat ik nog steeds mijn gedroomde job beoefen.
Operaties zijn telkens opnieuw een uitdaging, DE reden waarom ik dit graag doe.
Geneeskunde van knaagdieren en konijntjes is een uitgegroeide hobby, waar ik nog steeds met veel enthousiasme aan begin!
Wat me aanspreekt bij dermatologie is het begeleiden van eigenaar en dier, het optimaliseren en bijsturen van de behandeling.
De kindjes zijn het nest uit, de oudste (Anouk) heeft de passie voor diergeneeskunde overgenomen. Honden, katten, papegaai en kwartels maken nu deel uit van ons gezin. Dieren maken deel uit mijn leven, thuis en op het werk!

Dierenarts Shana Dujardin
Van kindsbeen af zijn dieren mijn grote passie. Werkelijk alle soorten, groot of klein wekten mijn fascinatie en deze fascinatie is met de jaren alleen maar gegroeid. In het allerbegin werden de knuffeldieren verzorgd, maar dit evolueerde al gauw naar echte huisdieren: vissen, konijnen, parkieten en poezen. Bij mijn grootvader hielp ik maar al te graag bij het verzorgen van de kippen, varkens en koeien. Vanaf mijn 6 jaar ben ik besmet geraakt met het paardenvirus en sindsdien vertoef ik in mijn vrije tijd op de rug van een paard.
Na de middelbare school was er voor mij maar één richting die ik uitwilde: diergeneeskunde studeren. In 2015 behaalde ik mijn diploma als dierenarts en ging ik vol enthousiasme aan de slag. Na talrijke stages, cursussen en interimwerk vond ik mijn weg naar DAP AnimaLier. Hier werk ik sinds oktober 2016 nog steeds met dezelfde inzet en enthousiasme als voordien. Mijn interessegebied gaat uit naar beeldvorming, inwendige geneeskunde, tandheelkunde en chirurgie. Ik volg frequent bijscholingen omdat ik garant wil staan voor kwalitatieve diergeneeskundige zorgen en correcte diagnostiek. Het comfort, welzijn en geluk van mijn patiënten staat steeds voorop.
Ik neem mijn werk mee naar huis, ook letterlijk, want onze huisdieren zijn bijna allemaal adoptantjes. Twee poezen, twee konijnen, twee paarden, een landschildpad en adoptiehondje maken deel uit van ons gelukkig gezinnetje.

Mevr. Nathalie Marien
Om mijn carrière een nieuwe boost te geven ben ik opnieuw gaan studeren. In 2013 heb ik mijn diploma als dierenartsassiste behaald via cva en tijdens deze studies heb ik in 2012 een jaar stage gelopen in de praktijk Animalier. Na mijn stage ben ik als assistente gestart in deze praktijk.
Mijn dagdagelijkse taken bestaan onder meer uit het netjes houden van de praktijk, telefoons beantwoorden, agenda's beheren en klanten verder helpen.
Bij mij kan je eveneens terecht voor het ophalen van medicatie, vlooienpreventie, voedingsadvies, opvolging dieetplan katten en honden, enz. Indien jullie op zoek zijn naar de juiste pup bij de juiste kweker geef ik jullie graag advies. Voor klanten die graag reizen met hun honden, kan ik jullie daar ook mee helpen. Wij trekken er regelmatig op uit met onze honden en dan zijn de gepaste hotels een must.
Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Zo heb ik 4 honden, een Jack Russel, mix Jack Russel - Basset, een Australische Herder en Mechelse Herder. Met mijn Mechelse Herder train ik intensief gehoorzaamheid en pakwerk en neem ik deel aan wedstrijden. Naast de honden bezit ik ook nog 2 konijnen (Franse hangoren), 2 chinchilla's, enkele kippen en 7 landschildpadden.

Dierenarts Nicky Couwels
In 2016 studeerde ik af als dierenarts. Na mijn studies verhuisde ik naar Frankrijk om daar ervaring op te doen als practicus en tegelijk aan mijn taal te werken. Ondertussen heeft de boerderij amper nog geheimen voor mij. Na twee jaar besloot ik terug naar België te komen en mijn focus te verleggen van grote huisdieren naar de kleinere exemplaren. Hier kreeg ik de kans om een internship te lopen in een grote dierenkliniek. Daar focuste ik mij vooral op de eerstelijnsdiergeneeskunde en de hospitalisatie van zieke dieren. Na 9 maanden werken in België kwam DAP Animalier op mijn pad en hier vindt je mij nu. Met veel liefde sta ik klaar voor jullie kleine huisdieren maar ook voor jullie schaap of geit.
Van kleins af aan werd ik omgeven door dieren en heb nu zelf ook een harige wekker die luistert naar de naam Maybelle. Zij is een prachtige maar koppige kat die me gevolgd is van op een boerderij in Frankrijk. Verder heb ik nog de occasionele hondenpret met Duvel, Jup en Stella, de honden van mijn ouders.