nl

De praktijk is zeer rustig en landelijk gelegen, met wandel- en parkeermogelijkheden en toch zeer makkelijk bereikbaar vanuit Mechelen, Brussel, Antwerpen...

Wij bieden U een eerstelijnsdiergeneeskunde zoals vele praktijken in Vlaanderen: preventieve zorg met vaccinaties, ontwormen, jaarlijkse checks, sterilisaties en castraties, gezwellen...Ook doen we nog huisbezoeken, alhoewel de mogelijkheden in de kliniek veel ruimer zijn.

Bovendien loopt deze zorg naadloos over in een zeer uitgebreide tweedelijnsdiergeneeskunde (weke delenchirurgie, orthopedie, neurologie, intern labo, gynaecologie, urologie, ofthalmologie, dermatologie... ) zodat de onderzoeken en behandelingen vrij aansluitend kunnen verlopen, aan het eerste consult.
Ook kunnen onze operatiepatiënten rekenen op een uitgebreide rehab, met inbegrip van therapeutische lasertoepassingen, die direkt na de operatie opgestart worden.
Deze tweedelijnsdiergeneeskunde is uiteraard ook beschikbaar, na doorverwijs van Uw dierenarts of U kan zelf ook telefonisch een afspraak maken met ons.

Verder ontwikkelen wij onze "know how" verder wat kijkoperaties betreft, wat minimale littekens en een sneller herstel voor de patient oplevert en alhoewel technisch moeilijker, een betere visualisatie voor de chirurg. Laprascopie: sterilisaties, abdominale testikel, biopsiename, miltextirpatie,vastleggen maag... Gastroscopie: uithalen vreemde voorwerpen, bioptienames,.... Urologie: steenverwjdering, bioptiename, behandeling van tumoren...
Respiratie: BAL (bronchoalveolar lavage bij chronische hoesten), bioptienames, verwijderen vreemde voorwerpen, behandeling en opvolging BOS (kortsnuitigen)
Orthopedie: arthroscopie en MIPO (minimaal invasive plate osteosynthesis)

Ons team

Dr. Marc VanhoegaerdenDr. Marc Vanhoegaerden
Ciao,ik ben Marc en reeds van kindsaf was er steeds een speciale band tussen mij en allerhande dieren: honden, katten, riunderen, paarden, geiten, schapen, konijnen passeerden de revue en dierenarts worden was dan ook een logische keuze. Tijdens mijn studies had ik thuis honderden gevleugelde vrienden en op “kot” allerhande vissen. In 1989 ben ik dan met onderscheiding afgestudeerd als Doctor in de diergeneeskunde en mede oprichter van DAP DEN EIKBOS. Binnen de diergeneeskunde gaat mijn speciale interesse uit naar verschillende facetten van de chirurgie, waaronder endoscopie en laserchirurgie. In mijn vrije tijd is een initiatiecursus italiaans uitgegroeid tot “ Gli amici della lingua italiana”…

Dr. Iris FrooninckxDr. Iris Frooninckx
Afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Gent in 1989 met onderscheiding. Medeoprichter van DAP Den Eikbos in 1990. Zovele jaren later is mijn passie voor de dieren en het beroep nog steeds even groot.

Mijn interessegebieden zijn opthalmologie, cardiologie en gynaecologie. Ook konijnen met al hun bijzonderheden krijgen van mij de nodige aandacht

Dierenarts Charlotte De MaeseneerDierenarts Charlotte De Maeseneer
Ik ben afgestudeerd Merelbeke aan de faculteit diergeneeskunde in 2015 in optie rund. De affiniteit met dieren werd mij vanaf mijn -kindertijd van thuis uit al meegegeven.

Sinds 2015 werk ik bij dierenartspraktijk Den Eikbos en zorg hier zowel voor jullie grote als kleine huisdieren. Je vindt me dus zowel regelmatig op de baan als op de praktijk terug.

Dierenarts Annelies Van RoyDierenarts Annelies Van Roy
Ik ben afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde van de UGent in 2014 als dierenarts Kleine Huisdieren. Sinds november 2014 werk ik bij dierenartsenpraktijk Den Eikbos waar ik een speciale interesse heb voor het gebruik van therapeutische laser. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met mijn Mechelaar Obi, die ook bloeddonor is op de praktijk, of kan je me vinden bij mijn paard.

Dierenarts Anneleen HeldensDierenarts Anneleen Heldens